Blog artikel

Super snel indexeren in Google met de Instant Indexing plug-in

Jouw website snel laten indexeren door Google, dat wil iedereen! 

 

5 min leestijd

Gescheven door Pascal (Mede-eigenaar HQ Online)

Gebruik maken van de Google Indexing API tool in WordPress

WordPress is een Content Management Systeem (CMS). Een CMS zoals WordPress maakt het mogelijk om door middel van eenvoudige technieken jouw website te beheren en te wijzigen. Zonder te programmeren!  Met behulp van een CMS kunt u zonder programmeerkennis eenvoudig uw website beheren en naar wens aanpassen. Bij HQ Online ontwikkelen we dagelijks prachtige WordPress websites en die willen we natuurlijk zo snel mogelijk, zo hoog mogelijk in Google laten indexeren. Om dit extra te stimuleren gebruiken wij de Instant Indexing plug-in van RankMath. Deze maakt handig gebruik van de Google Indexing API tool, waardoor websites een stuk sneller – soms al binnen een week – geïndexeerd worden door Google.

Hoe werkt de Instant Indexing plug-in?

De Instant Indexing plug-in is een plug-in die we installeren op een website. De API die we aan de plug-in koppelen zorgt ervoor dat URL’s na het toevoegen hiervan of na het wijzigen van de pagina’s direct naar Google worden gestuurd zodat de Google crawl robot vrijwel direct langs zal komen. Eigenlijk zegt Google zelf dat de Google API Indexing tool vooral voor vacature en evenementen websites bedoeld is, maar ervaring heeft uitgewezen dat deze voor vrijwel elke website nuttig zou kunnen zijn. Zelf heeft Google ook al verscheidene keren aangegeven dat er geen risico’s zitten aan het gebruik van de tool. 

Voor welke websites is de Google Indexing API tool echt nuttig?

Zoals we al aangegeven hebben, heeft Google zelf gezegd dat er geen risico’s verbonden zijn aan het gebruik van de tool. Daarom kunnen we met ons antwoord kort maar krachtig blijven: elke website! Wel is het voor bepaalde websites eigenlijk een onmisbare tool, dit zijn dan met name websites waarvan de content voor een bepaald moment geïndexeerd moet zijn. Bijvoorbeeld evenementen websites. 

Andere manieren om snel te indexeren, zijn die er ook?

Absoluut! Er zijn nog veel meer manieren om snel door Google geïndexeerd te worden of om dit te stimuleren. Zo kun je bijvoorbeeld nadat je een pagina hebt toegevoegd een nieuwe sitemap uploaden via Google Search Console, interne links toevoegen naar de zojuist toegevoegde pagina of een nieuwe post maken in Google MyBusiness. Zo heb je immers in ieder geval één link vanuit Google naar jouw nieuwe pagina! Daarnaast is en blijft het toevoegen van veel waardevolle content een vereiste voor het goed scoren in Google. Meer over het creëren van waardevolle content lees je hier.

Een snelle(r) (indexerende) website

Ook een snelle website draagt veel bij aan een goed indexerende website. Maar hoe zorg je er nou voor dat jouw website extreem snel blijft? Een website met een headless CMS is een garantie voor een snelle website! Meer informatie hierover is te vinden in de laatste blog van onze specialist Jelmer!

Ben je op zoek naar hulp bij het installeren van de Instant Indexing plug-in of wil je graag beter scoren in Google? Neem dan gerust contact op!

Ook interessant

Kunnen wij u helpen?

Heb jij een vraagstuk waar wij aan kunnen bijdragen? Laat het ons weten en plan een kennismaking in. Dit is geheel vrijblijvend en zonder verplichtingen.

Coen (Accountmanager bij HQ)