Blog artikel

Het belang van een goed website ontwerp voor hogere conversie

Waarom is een goed website ontwerp eigenlijk zo belangrijk? En wat komt er allemaal kijken bij het ontwerpen van een goede website?

 

5 min leestijd

Gescheven door Pascal (Mede-eigenaar HQ Online)

De voordelen van een goed website ontwerp

Het hebben van een goed website ontwerp heeft vele voordelen. In de eerste plaats is het van belang voor de gebruikerservaring. Gewoon een beetje website bouwen zorgt voor ontevreden bezoekers en vermindert de kans op conversie. Met een goed website ontwerp daarentegen, zorgt je ervoor dat jouw bezoekers tevreden zijn en de kans op conversie wordt verhoogd. Daarnaast kan een goed website ontwerp bijdragen aan het versterken van je merk. Met een consistent ontwerp en het tonen van je merkidentiteit, onderscheidt jouw bedrijf zich van de concurrentie. Tot slot kan een goed website ontwerp helpen bij het verbeteren van de conversie. Door bijvoorbeeld duidelijke call-to-actions te gebruiken en een goed doordacht ontwerp te hebben, wordt de bezoeker aangemoedigd om actie te ondernemen.

Waar een goed website ontwerp aan moet voldoen

Een goed website ontwerp moet aan verschillende eisen voldoen. Een responsive design is tegenwoordig een must. Steeds meer mensen gebruiken hun smartphone of tablet om websites te bekijken. Een website die niet goed te bekijken is op deze apparaten zorgt voor een slechte gebruikerservaring. Daarnaast is navigatie en usability van groot belang. De bezoeker moet makkelijk kunnen vinden wat hij zoekt en de website moet intuïtief en gebruiksvriendelijk zijn. Ook de snelheid van de website is van groot belang. Bezoekers hebben weinig geduld en willen snel toegang tot de informatie die ze zoeken. Tot slot moet een goed website ontwerp rekening houden met SEO en online marketing. Dit betekent dat de website geoptimaliseerd moet zijn voor zoekmachines en dat er aandacht moet zijn voor de user journey.

Het ontwerpproces bij een webdesign bureau

Een goed website ontwerp is het resultaat van een goed ontwerpproces. Bij een webdesign bureau gaat dit proces vaak in verschillende stappen. Zo begint het met een kennismaking, waarin alle mogelijkheden besproken worden. Vervolgens wordt er een offerte gemaakt, waarin alle kosten transparant zijn. Na goedkeuring wordt er gestart met het ontwerpen van een conversiegerichte website. Feedback van de klant wordt hierbij meegenomen. Het definitieve ontwerp wordt vervolgens gebouwd tot een website die online kan gaan. Vanuit hier kunnen online marketingcampagnes gestart worden.

Conclusie

Een goed website ontwerp is van groot belang voor bedrijven. Het zorgt voor een goede gebruikerservaring, versterkt jouw merk en kan helpen bij het verbeteren van de conversie. Een goed website ontwerp moet aan verschillende eisen voldoen, zoals responsive design, navigatie en usability, snelheid en rekening houden met SEO en online marketing. Het is daarom belangrijk om te investeren in een goed website ontwerp, in plaats van gewoon een beetje website bouwen. Door samen te werken met een webdesign bureau en het ontwerpproces serieus te nemen, kan jouw bedrijf een succesvolle website hebben die bijdraagt aan het succes van jouw onderneming.

Ben je op zoek naar een professioneel webdesign bureau dat jou kan helpen bij het ontwerpen van een goede website die voldoet aan alle eisen en die jouw bedrijf op de kaart zet? Neem dan gerust contact op met HQ Online! Onze ervaren webdesigners staan voor je klaar om je te adviseren en te ondersteunen bij het ontwerpproces. Samen zorgen we ervoor dat jouw website er niet alleen goed uitziet, maar ook gebruiksvriendelijk is en bijdraagt aan de groei van uw bedrijf. Neem contact op via onze website en ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen!

 

Kunnen wij u helpen?

Heb jij een vraagstuk waar wij aan kunnen bijdragen? Laat het ons weten en plan een kennismaking in. Dit is geheel vrijblijvend en zonder verplichtingen.

Coen (Accountmanager bij HQ)