Online marketing

Google analytics 4

Stap in de toekomst van webanalytics met Google Analytics 4 (GA4), de nieuwste evolutie in het meten van gebruikersgedrag en websiteprestaties. Deze krachtige tool biedt geavanceerde inzichten en machine learning om een beter begrip te krijgen van de customer journey op uw website. Optimaliseer uw digitale strategie en neem datagestuurde beslissingen met de uitgebreide en flexibele mogelijkheden van GA4.

 • GA4 is ontworpen met een focus op de gebruiker, waardoor het gemakkelijker is om de volledige customer journey te volgen over verschillende apparaten en platforms heen
 • GA4 maakt gebruik van een flexibele gebeurtenisgebaseerde tracking, waardoor het gemakkelijker is om nieuwe en aangepaste gebeurtenissen te volgen zonder aanvullende code

Je website koppelen met Google Analytics 4

Om jouw website te koppelen aan Google Analytics 4, moet je eerst een GA4-property aanmaken binnen jouw Google Analytics-account. Volg vervolgens de instructies om een ‘data stream’ te creëren, wat de bron (uw website) verbindt met GA4. Je ontvangt dan een meet-ID of trackingcode die je op jouw website moet implementeren. Dit kan direct in de HTML-code van jouw website of via een tag management systeem zoals Google Tag Manager. Zodra de code correct is geïmplementeerd, zal GA4 beginnen met het verzamelen van data van de website, die je kunt bekijken en analyseren via het GA4-dashboard.

De voordelen van een Google Analytics 4

 • Biedt een intuïtievere gebruikersinterface en flexibelere rapportage-opties.
 • Volg gebruikers over verschillende apparaten en platforms voor een holistisch beeld van de klantreis.
 • Ontvang automatische inzichten en voorspellingen over trends en gebruikersgedrag.
 • Gebouwd met de toekomst van privacyregulering in gedachten, waardoor het eenvoudiger is om te voldoen aan de GDPR en andere privacywetgeving.

“HQ is een jong en dynamisch bedrijf! Behalve een flinke dosis creativiteit, pakken ze de zaken snel op en ook aanpassingen worden snel doorgevoerd. Wij zijn erg blij met onze samenwerking en het behaalde resultaat.”

Richard ZwiersEigenaar Groenhout Makelaars

De mogelijkheden van Google analytics 4

 • GA4 is primair gericht op gebeurtenissen, waardoor het flexibeler en krachtiger is in het volgen van gebruikersinteracties.
 • Creëer gedetailleerde doelgroepsegmenten om jouw marketinginspanningen beter te targeten en personaliseren.
 • Maak gebruik van een breed scala aan rapporten en visualisaties om je data te analyseren en inzichten te genereren.
 • GA4 werkt naadloos samen met andere Google-producten, zoals Google Ads, voor verbeterde campagnetracking en optimalisatie.
 • Maak gebruik van machine learning om toekomstig gebruikersgedrag te voorspellen en tijdig in te spelen op trends.
Rick (Mede-eigenaar HQ Online)

Kunnen wij je helpen?

Heb je een vraagstuk waar wij aan kunnen bijdragen? Laat het ons weten en plan een kennismaking in. Dit is geheel vrijblijvend en zonder verplichtingen.

Coen (Accountmanager bij HQ)