HQ Online en 1609bold initiëren online ondernemersplatform

Geschreven door Rick Bentum - 2 maanden geleden

WebdesignHQ en 1609bold initiëren online ondernemersplatform

De tweede landelijke lockdown is een klap in het gezicht van ondernemers. Nu, behalve de horeca, ook de retail winkels hun deuren moeten sluiten, wordt de situatie spannender. Niemand – en zeker niet de gemeenten – zit te wachten op leegstand in de winkelstraten en hoge werkloosheid. Juist in een periode, waarin gehoopt was de verloren omzet goed te kunnen maken. Maar een dichte winkel betekent niet dat er niks meer kan.

WebdesignHQ biedt in samenwerking met reclamebureau 1609bold een snelle, eenvoudige online winkelomgeving aan. Lokale ondernemers wordt hiermee een alternatief geboden om hun producten in de online ‘markt’ te zetten. “Je kunt nu de mazen van de wet opzoeken om een deel van je assortiment aan te bieden, maar een snelle transitie naar online biedt nu kansen én is een langdurige oplossing voor de tijd na corona,” aldus Rick Bentum van WebdesignHQ.

Transitie naar online

Huidige winkels zijn gericht op service en ondersteuning door persoonlijk contact. Dat mocht afgelopen maanden – in min of meerdere mate – blijven bestaan, maar daar is nu abrupt een einde aan gekomen. Nu is het tijd om de switch te maken naar de nieuwe situatie in de vorm van online. Dat biedt niet alleen nu kansen, maar ook op lange termijn. Want wij geloven dat teruggaan naar de ‘oude’ situatie, of corona nou verdreven wordt of niet, een utopie is.

Platform voor lokaal

Zorg er als lokale ondernemer voor dat je het nú goed regelt en inspeelt op de behoefte van consumenten om lokaal te kopen. We creëren een online platform voor lokale ondernemers, waarbij ondernemers zich voor 95 euro kunnen aansluiten. Voorwaarde is dat minimaal tien ondernemers zich aanmelden. Na het ondertekenen van de offerte en het aanleveren van huisstijlbestanden is de webshop van jouw onderneming binnen vijf dagen online. Het plaatsen en verzenden van producten regelt de ondernemer zelf – door zelf de verzending te verzorgen of door verzendkosten via het platform in rekening te brengen.

Rol voor de gemeente

Het promoten van het platform neemt 1609bold voor haar rekening. Klanten die zich registreren om een bestelling te plaatsen via het platform, krijgen eenmalig 5 euro korting. Rol van de gemeente is om per registratie 7,50 euro beschikbaar te stellen. Het ondersteunen van de lokale economie, juist nu, is de juiste manier om een levendig winkelhart toekomstbestendig te maken. Het kost de gemeente veel meer om gesloten winkels via de NOW-subsidie te compenseren, laat staan de kosten van mogelijke leegstand en werkloosheid die ze hiermee voorkomen.

In het kort

  • Minimaal tien ondernemers om te starten
  • Eenmalige bijdrage ondernemers €95
  • Vijf dagen na toesturen van huisstijl staat de webshop online
  • Ondernemers zijn zelf verantwoordelijk voor het plaatsen en verzenden van aangeboden producten
  • Klanten ontvangen €5 korting bij registratie
  • Gemeente betaalt €7,50 per registratie